Dit gerecht kan je voor 2 personen maken met 1 Aubergine en is vegetarisch en ook geschikt voor veganisten

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • Een beetje olijfolie

  • Zuurzoete azijn (kan je zelf maken door natuurazijn te mengen met wat ahornsiroop)

  • 1 teentje knoflook

  • Provençaalse kruiden, zwarte peper en fijn zeezout

  • Pijnboompitten

  • Verse koriander en verse basilicum

  • 1 granaatappel

  • 1 rode ui

  • 1 bosje biologische radijsjes 1 tomaat

  • Een handje veldsla


Bereiding

  • Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in. Voeg de fijngesneden knoflook en Provençaalse kruiden toe.

  • Was de aubergine en snijd deze in de lengte in plakken. Kruid de plakken met zwarte peper en zeezout.

  • Leg de aubergineschijven in de pan en draai ze om zodat beide zijden bedekt zijn met de kruiden.

  • Bak de schijven tot ze een mooi kleurtje hebben, maar niet te bruin.

  • Leg de gebakken aubergines op een mooie serveerschaal. Voeg alle overige ingrediënten toe: rode ui in fijne ringen, radijsjes in plakjes, wat veldsla, verse koriander en basilicum.

  • Werk af met granaatappelpitjes, geroosterde pijnboompitten, een scheutje olijfolie en de zuurzoete azijn.

  • Serveer dit gerecht met aardappel in de schil of vers gesneden frietjes. Superlekker!

    Dit gerecht zit boordevol vitaminen, mineralen, gezonde vetten en antioxidanten die je gezondheid ondersteunen.

    Kies bij voorkeur voor biologische ingrediënten.




Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen