Gerecht van de maand

Waarom ik deze gerechtjes plaats een goede gezondheid is niet alleen balans tussen lichaam en geest maar ook zuiver natuurlijk Bio voedsel tot ons nemen is heel belangrijk.

En omdat vegetarisch eten onze energie trilling verhoogd en ook heel lekker is.....

En Bio voedsel en niet gemanipuleerde scheuten zitten boordevol levensenergie van moeder aarde. 

Wat ook belangrijk is zijn de kleuren van de groente ze hebben een positief effect op je chakra's en energie systheem

En de gedachten die je hebt en de energie waarme je het gerecht klaar maakt zijn enorm belangrijk zo vertelde ik dit zo een  20 a 25 jaar geleden al op spirituele events tijdens een lezing daar ook voor de vertering ervan.

Daarom doe ik altijd een oude Indische food mantra voor ik eet waar ik ook ben. je kan deze aanleren bij mij indien je dit wenst en je krijgt dan ook de betekenis ervan .

De Niet gemanipuleerde scheutjes en meer zijn verkrijgbaar bij Florafarm te Damme

 

 

Bekijk hier alle vorige gerechten!

Penne van rode linzen  met rode groenten mix en vergetarisch gehakt (Om goed te aarden)

Glutenvrij en vegetarisch (men kan dit ook met vis of vlees maken )

Ingridienten:

Penne van rode linzen is verpakt in doos van  250 gr 

2 rode uien

3 zoete  rode puntpaprikas

1 teen look of Asafoutida( vervanging van look

250 gr vegetarisch gehakt of rulestukjes

Italiaanse kruiden tijm,rozemarijn en oregano

1 klein lepeltje Ashwaganda poeder( Indische ginseng)

Zwarte peper en zeezout

Goede boter of (Ghee geklaarde boter)

Tomatenpassata

Bereiding;

Neem een stoofpannetje

Doe je boter er in en snij je rode ui in ringen

Laat lichtjes stoven en voeg je look en vegetarisch gehakt toe

Laat zachtjes stoven en voeg klein beetje groenteboullion toe en je zoete paprika in stukjes

voeg al je kruiden toe en als laatst je tomaten passata

Laat nog 10 min zacht sudderen met een deksel

Zet ondertussen een pot water op voor je Penne

Voeg wat zout toe aan je water en 1 lepel olijfolie

Wanneer het kookt voeg je de Penne van rode linzen toe en laat 6 tot 8 min koken

Neem een mooi diep bord

En plaats alles er mooi in

Werk af met verse Basilicum en Koriander

En gemalen Parmegiano of gran pedano

Indien je problemen hebt met de vertering van kaas probeer dan Edelgistvlokken als vervanging zie afbeelding je kan er ook kaassaus mee maken ...

Lekker als lunch snel klaar en gezond deze hoeveelheid is voor 2 personen

Extra info:

Afbeelding van rode linzen penne

Rode ui is heel gezond het bevat ook koper en daardoor word het ijzer beter opgenomen in het lichaam en( goed als men geen vlees eet)

Rode uien zijn goed voor je bloed.

Mensen met hartziekten of type 2 diabetes wordt aangeraden rode uien te eten.

Het woord uien stamt af van het woord unio wat één betekent. Dat heeft met de groeiwijze van de uienplant te maken; er ontstaat maar één bol tegelijk. Rode uien zijn natuurlijk veel mooier dan witte uien. Ze ogen beter in een gemengde salade met uienringen. Rode uien zijn één van de 600 verschillende uiensoorten. De ui is een zeer voedzame plant omdat het boordevol fytonutriënten zit.

Zo bevatten linzen goede hoeveelheden thiamine (vitamine B1) en vitamine B6 (pyridoxine), allebei belangrijke vitamines voor je energiestofwisseling. Daarnaast zijn de mineralen fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, seleen en zink allemaal in linzen te vinden.

puntpaprika’s (en eigenlijk de hele paprika-familie) super-gezond, want ze bevatten ontzettend veel vitamine C.

Puntpaprika’s zijn echte vitamine C-bommetjes: op 100 gr bevat de puntpaprika 200 mg vitamine C en dat is vier keer meer dan een sinaasappel

Koriander is een aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt om gerechten te garneren, het wordt zowel in de Europese als de Oosterse keuken gebruikt.

Men kan de sterk smakende bladeren gebruiken en de gedroogde vruchtjes.

Behalve een lekkere smaak heeft koriander tal van voordelen voor de gezondheid. Het werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en ontgiftend.

Het kan helpen de spijsvertering te bevorderen en de bloeddruk te verlagen. Tevens kan het gebruikt worden tegen diabetes, hoge cholesterol en bloedarmoede.

Edelgist is erg gezond,

het is rijk aan eiwit en bevat alle essentiële aminozuren. Een eetlepel edelgist bevat al 2 gram eiwit, waardoor het een goed product is wanneer je extra eiwit aan je maaltijd toe wilt voegen. Daarnaast bevat edelgist veel B-vitaminen en is het rijk aan mineralen

 

 

 

 

 

 

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe