Ingrediénten:
Voor de Soep
- 2 a 3 rijpe avocado's
- 1 kleine ui
- 2 tenen look of Asafoutida poeder als vervanging
- 1 stock prei
- 2 tomaten gepeld en ontpit
- 1 pijp ajuin
- 1 soeplepel vegetarische groenteboullion( Dr Vogel)
Hartige hapjes
1ste hapje
- 1 a 2 verse venkel
- 1 kleine rode ui
- Vers geraspte Gran Padano kaas
- Pittig Herbamare kruidenzout van Dr Vogel
2de hapje
- kruimeldeeg reeds voorgesneden lapjes ( bevat wel wat Gist)
- Schelp vormpje
- Kastanje champions
- Quorn fijn gehakt
- Gemalen Emmental kaas
- Indische kruiden mix
- fijn gesnipperde look en pijpajuin
3de hapje
- kleine taartbodempjes
- Voorgesneden kruimeldeeg
- Feta kaas
- Groene of zwarte olijven(ontpit)
- peterselie
- verse stukjes tomaat
- geroosterde pijnboompitjes
- olijfolie
Bereiding:
De Avocadosoep
Stoof de gesneden ui,prei,en look in wat karne boter
Voeg je avocado's toe en kruid met zwarte peper en zeezout
En voeg water toe met daarin 1 soeplepel Herbamare pasta
Laat dit alles 20 a 30 min koken
Mix de soep
En werk af met verse gepelde ontpitte tomaten en de fijn gesneden
pijpajuin
Dit is een heerlijke romige soep waar je niets meer aan toe moet voegen
Wat Soja room kan achteraf maar hoeft niet( persoonlijke keuze)
Kan warm en koud gegeten worden
Bereiding hapje 1
2 kleine venkel's
Snij deze in schijven
En blancheer ze in wat vooraf gekruid water voor 5 min beetgaar
Laat uitlekken en leg ze op een bakplaat met ovenpapier
Snijd heel fijn een rode ui in ringen en leg ze bovenop de schijven
Bestrooi met wat pittige kruiden
En werk af met vers gerapte Gran Padano
Plaats nog 10 min onder de grill (oven op 200 graden)
Hapje 2
Neem je voorgesneden deeg en leg het over je schelp vorm
Vul het op met Kastanje champions in kleine stukjes
Wat zoete paprika schijfjes
wat fijne pijpajuin en look
Kruid met een Indische mix(Koriander,geelwortel,komijn,zwarte peper)
En voeg wat verse geraspte Emmental toe
Neem je bakplaat en leg daarop bakpapier
Dat olie je met wat Olijfolie
Leg daarop al je gevulde schelpvormige deeg
Plaats 10 a 15 min in een niet te hete oven 175 graden op de middengril
Je kan hier nog wat eiwit opsmeren indien je dat wenst voor de kleur)
Hapje 3
Neem je kleine taartvormpjes en doe er wat olijfolie in plaats het voorgesneden deeg erin
Maak er een boot vorm van of gebruik je creativiteit
vul op met verse Feta kaas in stukjes
Zwarte of groene ontpitte olijven
Verse tomaat en wat look
Zet in de oven op de midden grill op 200 graden
En laat eerst enkel onderaan bakken en de laatse 5 min de bovengrill
werk af met verse peterselie
Heerlijk en gezond en vegetarisch
Extra info:
Hoe gezond zijn Avocado's?
De vruchten zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en zijn dan ook heel voedzaam.
Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel, zijn ze goed voor je suikerspiegel en cholesterol en gaan ze verschillende kwaaltjes tegen. Alleen maar voordelen dus, maar elke dag een avocado eten, is een minder goed idee.
Er zitten veel gezonde vetten, vitaminen en vezels in. Maar er zit ook een nadeel aan de groene vrucht: de avocado is een enorme waterslurper en daarmee milieubelastend. Voor tweeënhalve avocado is zo'n 1.000 liter water nodig. Ter vergelijking: hetzelfde gewicht aan tomaten heeft genoeg aan zo'n 180 liter water.
En hoe gezond is Venkel?
Net als alle andere groente is het een superfood. Want het zit boordevol goede voedingsstoffen (zoals vitaminen B1 en B2), bevat weinig calorieën (12 kcal per 100 g) en is vetvrij.
Venkel bevat veel goede eigenschappen en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen, gifstoffen en celveroudering.
Wat er in al het andere zit van vitaminen en mineralen dat vind je terug bij vorige gerechtjes op de Blog pagina.
Geef ook eens commntaar of plaats ook eens een reactie in het gastenboek of deel het met je vrienden bedankt !