Penne van rode linzen met rode groenten mix en vergetarisch gehakt (Om goed te aarden)
Glutenvrij en vegetarisch (men kan dit ook met vis of vlees maken )
Ingridienten:
- Penne van rode linzen is verpakt in doos van 250 gr
- 2 rode uien
- 3 zoete rode puntpaprikas
- 1 teen look of Asafoutida( vervanging van look
- 250 gr vegetarisch gehakt of rulestukjes
- Italiaanse kruiden tijm,rozemarijn en oregano
- 1 klein lepeltje Ashwaganda poeder( Indische ginseng)
- Zwarte peper en zeezout
- Goede boter of (Ghee geklaarde boter)
- Tomatenpassata
Bereiding;
Neem een stoofpannetje
Doe je boter er in en snij je rode ui in ringen
Laat lichtjes stoven en voeg je look en vegetarisch gehakt toe
Laat zachtjes stoven en voeg klein beetje groenteboullion toe en je zoete paprika in stukjes
voeg al je kruiden toe en als laatst je tomaten passata
Laat nog 10 min zacht sudderen met een deksel
Zet ondertussen een pot water op voor je Penne
Voeg wat zout toe aan je water en 1 lepel olijfolie
Wanneer het kookt voeg je de Penne van rode linzen toe en laat 6 tot 8 min koken
Neem een mooi diep bord
En plaats alles er mooi in
Werk af met verse Basilicum en Koriander
En gemalen Parmegiano of gran pedano
Indien je problemen hebt met de vertering van kaas probeer dan Edelgistvlokken als vervanging zie afbeelding je kan er ook kaassaus mee maken ...
Lekker als lunch snel klaar en gezond deze hoeveelheid is voor 2 personen
Extra info:
Afbeelding van rode linzen penne
Rode ui is heel gezond het bevat ook koper en daardoor word het ijzer beter opgenomen in het lichaam en( goed als men geen vlees eet)
Rode uien zijn goed voor je bloed.
Mensen met hartziekten of type 2 diabetes wordt aangeraden rode uien te eten.
Het woord uien stamt af van het woord unio wat één betekent. Dat heeft met de groeiwijze van de uienplant te maken; er ontstaat maar één bol tegelijk. Rode uien zijn natuurlijk veel mooier dan witte uien. Ze ogen beter in een gemengde salade met uienringen. Rode uien zijn één van de 600 verschillende uiensoorten. De ui is een zeer voedzame plant omdat het boordevol fytonutriënten zit.
Zo bevatten linzen goede hoeveelheden thiamine (vitamine B1) en vitamine B6 (pyridoxine), allebei belangrijke vitamines voor je energiestofwisseling. Daarnaast zijn de mineralen fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, seleen en zink allemaal in linzen te vinden.
puntpaprika’s (en eigenlijk de hele paprika-familie) super-gezond, want ze bevatten ontzettend veel vitamine C.
Puntpaprika’s zijn echte vitamine C-bommetjes: op 100 gr bevat de puntpaprika 200 mg vitamine C en dat is vier keer meer dan een sinaasappel
Koriander is een aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt om gerechten te garneren, het wordt zowel in de Europese als de Oosterse keuken gebruikt.
Men kan de sterk smakende bladeren gebruiken en de gedroogde vruchtjes.
Behalve een lekkere smaak heeft koriander tal van voordelen voor de gezondheid. Het werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en ontgiftend.
Het kan helpen de spijsvertering te bevorderen en de bloeddruk te verlagen. Tevens kan het gebruikt worden tegen diabetes, hoge cholesterol en bloedarmoede.
Edelgist is erg gezond,
het is rijk aan eiwit en bevat alle essentiële aminozuren. Een eetlepel edelgist bevat al 2 gram eiwit, waardoor het een goed product is wanneer je extra eiwit aan je maaltijd toe wilt voegen. Daarnaast bevat edelgist veel B-vitaminen en is het rijk aan mineralen