Quiche van Artishok en Peacannoten

Lekker als lunch en met een soepje of slaatje erbij.....heerlijk veggy! 

Ingredienten:

  • Reeds voorgekookte artishokkenharten in olie gegrilde mag ook!
  • 2 teentjes look
  • 2 Shalotjes (uiiensoort)
  • 1 gele paprika ( om onze zonkracht te activeren( solar plexus 3de chakra)
  • Zwarte peper,zeezout,1 takje verse rozemarijn
  • 2 eitjes 
  • Een handvol Pecannoten( fijn gestampt )
  • Vegan deeg
  • Spring vorm niet te groot
  • olijfolie
  • Parmezaan kaas
  • verse peterselie voor de afwerking

Bereiding:

Snijd de Sjalotjes,look,en gele paprika fijn in een grote kom!

Doe daarbij je kruiden,en je in olie opgelegde artishokkenharten

Neem een handvol Peacannoten en stamp ze fijn in een vijzel

meng alles goed en voeg dan je 2 geklopte eitjes toe en ook wat van je geraspte Parmezaan kaas

Verwarm je oven op 200 graden

Neem een middelgrote springvorm olie die in 

Plaats dan je Vegandeeg in de vorm zoals met een taart

Doe je mengsel er in en strooi bovenop wat kaas en verse peterselie

Mensen die geen look eten kunnen Assafoutida als vervanging gebruiken

Plaats 25 a 30 min in de oven op 200 graden

Smakelijk!

Extra info:

De werkzame stoffen in artisjok

De artisjok is rijk aan vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

Vitaminen in de artisjok zijn vitamine A, B1, B2, B6, C en foliumzuur.

De artisjok beschikt over de mineralen calcium, fosfor, natrium, koper, magnesium en ijzer.

Dankzij de grote hoeveelheid vitamine B en E die aanwezig is in pecannoten is deze noot het beste te omschrijven als “brain food”.

De vitamines B en E staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie. Ook zitten pecannoten boordevol mineralen zoals magnesium,ijzer, mangaan en zink

Parmezaan zit vol voedingstoffen, zoals calcium en fosfor, die goed zijn voor de botten.Omdat dit een hardere kaas is, bevat hij minder vet en meer eiwitten. Ook is het lactosegehalte aanzienlijk lager dan dat van andere kazen. Parmezaan is een oudere kaas en bevat daardoor wel veel natrium.

Gele paprika is een van de meest gezonde groenten die er bestaan.

Met slechts 100 gram gele paprika kom je al ruimschoots aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Dit draagt onder andere bij aan de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en een sterk immuunsysteem.

09/02/2022
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken