Lekker als lunch en met een soepje of slaatje erbij.....heerlijk veggy!
Ingredienten:
- Reeds voorgekookte artishokkenharten in olie gegrilde mag ook!
- 2 teentjes look
- 2 Shalotjes (uiiensoort)
- 1 gele paprika ( om onze zonkracht te activeren( solar plexus 3de chakra)
- Zwarte peper,zeezout,1 takje verse rozemarijn
- 2 eitjes
- Een handvol Pecannoten( fijn gestampt )
- Vegan deeg
- Spring vorm niet te groot
- olijfolie
- Parmezaan kaas
- verse peterselie voor de afwerking
Bereiding:
Snijd de Sjalotjes,look,en gele paprika fijn in een grote kom!
Doe daarbij je kruiden,en je in olie opgelegde artishokkenharten
Neem een handvol Peacannoten en stamp ze fijn in een vijzel
meng alles goed en voeg dan je 2 geklopte eitjes toe en ook wat van je geraspte Parmezaan kaas
Verwarm je oven op 200 graden
Neem een middelgrote springvorm olie die in
Plaats dan je Vegandeeg in de vorm zoals met een taart
Doe je mengsel er in en strooi bovenop wat kaas en verse peterselie
Mensen die geen look eten kunnen Assafoutida als vervanging gebruiken
Plaats 25 a 30 min in de oven op 200 graden
Smakelijk!
Extra info:
De artisjok is rijk aan vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.
Vitaminen in de artisjok zijn vitamine A, B1, B2, B6, C en foliumzuur.
De artisjok beschikt over de mineralen calcium, fosfor, natrium, koper, magnesium en ijzer.
Dankzij de grote hoeveelheid vitamine B en E die aanwezig is in pecannoten is deze noot het beste te omschrijven als “brain food”.
De vitamines B en E staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie. Ook zitten pecannoten boordevol mineralen zoals magnesium,ijzer, mangaan en zink
Parmezaan zit vol voedingstoffen, zoals calcium en fosfor, die goed zijn voor de botten.Omdat dit een hardere kaas is, bevat hij minder vet en meer eiwitten. Ook is het lactosegehalte aanzienlijk lager dan dat van andere kazen. Parmezaan is een oudere kaas en bevat daardoor wel veel natrium.
Gele paprika is een van de meest gezonde groenten die er bestaan.
Met slechts 100 gram gele paprika kom je al ruimschoots aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Dit draagt onder andere bij aan de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en een sterk immuunsysteem.