Rijstnoedels met Tofu en Paksoi met mild curry kokos sausje
voor 2 personen
Ingredienten:
1 pakje tofu reepjes
1 pak Paksoi (de groene kleur is goed voor het hartchakra)
1 grote ui
1 grote teen look of Assafoutida is een Ayuervedische vervanging in poeder vorm
1 soeplepel Miso pasta
olijfolie voor in je wokpan
1 doos kokosmelk Bio
Een theelepel zachte curry poeder
1 pak Thaise rijstnoedels
Bereiding:
Neem een wokpan en doe er je olijfolie in,je ui,look,en Tofu en 1 soeplepel Miso pasta
Kruid dit alles met zwarte peper en herbamare kruidenzout,doe niet te veel zout extra
want de Miso pasta is ook al vrij zoutig
roerbak dit alles
Spoel en snijd nu je paksoi in reepjes en voeg het witte gedeelte in de wokpan
Het groene gedeelte doe je op het laatst is snel klaar
Neem nu een pot en breng je licht gezouten water aan de kook
Doe daar je rijstnoedels in en laat max 3 min koken en giet het water af
Neem nu een klein steel pannetje en doe daar je kokosmelk in(ik heb Bio in blik gebruikt is vrij dik)
voeg daar je eetlepel zachte currypoeder aan toe wat zwarte peper en een weinig zout en een beetje sojaroom de saus is dan minder zoet!
Roer dit alles door elkaar laat even goed warm worden en klaar.
Neem een mooi bord plaats daar je noedels op en je wokmengsel
En doe de saus apart in een kommetje
Super lekker snel klaar en niet duur en boordevol vitaminen en mineralen
Extra info:
Rijstpasta noedels zijn zeer gezond en geschikt voor coeliacs. Het is een goede bron van koolhydraten en mineralen zoals calcium, ijzer en vezels.
Sojaproducten zoals tofu zijn een goede bron van vitamines en mineralen
zoals kalium, fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine E en foliumzuur.
Tofu zit ook boordevol pectine, een voedingsvezel die een positief effect heeft op het cholesterol.
Hoe gezond is Miso pasta
Miso is supergezond omdat het een bron is van ijzer, calcium, potassium, vitamine B en proteïnen. Het bevat alle aminozuren die we nodig hebben. Zeker voor vegetariërs is het een aanrader om zo extra proteïnen binnen te krijgen. Sojabonen bestaan voor zo'n twintig procent uit olie