Ingredienten:
1 pakje fijn amandelmeel 300 gr
3 fijne wortelen
1 ui
1 grote teen look(of Assafoutida poeder als vervanging)
Olijfolie
1 klein potje verse spinazie rauw
Zwarte peper zout en Herbamare pikant kruidenzout
1 halve kop zwart chia zaad
2 eitjes
wat water( fles) toevoegen om alles goed te vermengen(dit moet je doen naar aanvoelen niet te vloeibaar maken)
een zelfgemaakte mengeling van zonnebloempitten,pompoenpitten,pijnboompitten(kan je ook kopen)
en voor de afwerking rooster je een handvol pijnboompitten
Bereiding:
Neem een grote kom, doe daar je amandelmeel in en je halve kop chia zaad meng alles goed !
Schil en snij je wortelen in hele fijne plakjes en blancheer ze enkele minuten met een vers blad laurier tot ze beetgaar zijn
Snij je look en ui fijn en voeg het toe en ook je wortelen en rauwe gemixte spinazie toe meng alles goed,
Voeg nu je 2 eitjes toe en een handvol van de notenmix en een goede scheut olijfolie. Nog even goed roeren
Neem nu een middelgrote bakvorm. Je kan hier ook kleine vormpjes voor gebruiken als je wil. Wrijf deze in met olijfolie
Doe heel het mengsel er in en bak het op de middengrill in de oven voor 20 a 30 minuten
Laat wat afkoelen en werk af met wat geroosterde pijnboompitten en wat blaadjes jonge bio spinazie
Je kan hier nog een Rucola sla bij serveren met wat radijs scheutjes met olie en azijn
Smakelijk! Super lekker snel klaar en glutenvrij!
Extra info:
Veel vitaminen en mineralen
Daarnaast bevat amandelmeel ook veel calcium, voor het behoud van sterke botten.
Ook bevat amandelmeel veel ijzer wat helpt om vermoeidheid te verminderen. En nog meer mineralen zitten in amandelmeel zoals fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. .
Spinazie zit boordevol gezonde voedingstoffen. Vooral thiamine (vitamine B1), folaat (vitamine B11), vitamine K, bètacaroteen en het mineraal kalium zijn volop aanwezig.
Vitamine K: 394 µg
Vitamine A: 182