Valentijn even knus genieten van de overvloed van moeder aarde simpel maar super lekker!
Met als garniering een hart van vers geraspte rode biet en Engelen vleugels van geraspte knolselder..
Ingrediénten:
- 4 middelgrote aardappels
- Verse Feta kaas
- 500 gr jonge Bio spinazie( groene kleur voor het helen van het hartchakra) Anahata in Sanskriet)
- 1 teen look of (Asafoutida poeder als vervanging)
- beetje Soja room
- zwarte peper,zeezout of Herbamare Dr Vogel,curcuma poeder
- 2 verse rode bieten
- Een stuk knolselder
- Appelazijn mer (the mother) beetje olijfolie
- goede bio boter
- vers geraspte Gran Pedano
Bereiding:
Neem een diepe grote steelpan
Doe je boter,curcuma en look er in en beetje bij beetje voeg je de spinazie toe de volledige 500 gr en roer geregeld.
Ondertussen kook je 4 middelgrote aardappels in de schil(eerst goed wassen en liefst onbespoten)
Steek er met een vork in voor je ze kookt voeg zout toe kook in zijn geheel.
Snij de aardappels door en hol ze uit maar niet volledig hou nog een mooie dikke rand vanbinnen,
snij je Feta in blokjes en voeg deze bij de spinazie alles omroeren(je Feta kleurt licht geel door de curkuma(geelwortel)
Meng ook de stukjes aardappel er onder niets gaat verloren en voeg klein beetje niet gemanipuleerde Soja room toe.
Laat dit alles even staan rasp nu de knolselder en de rode biet
De geraspte rode biet werk je af met een weinig appelazijn voor de frisse toets en olijf olie.(koud geperst)
En de geraspte knolselder met een weinig bieslook vinaigrette plaats je aardappels op een ovenschotel met bakpapier,vul ze met je spinaziemix met Feta
Werk af met vers geraspte Gran Pedano en plaats een kleine 10 min onder de grill in de oven op 200 graden
Plaats alles mooi op een bord gebruik je creatieve vermogen en werk af met je garniering
Super lekker en snel klaar smakelijk!
Extra info:
Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K.
Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.
Zijn aardappelen gezond? ... Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines.
Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook calcium en fosfor. Tot slot zitten er ook bioactieve stoffen in aardappelen
Feta is zeker niet ongezond! Het bevat diverse nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan andere kazen. Rode bieten bevatten veel verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en B11 en kalium, magnesium en calcium.
Bieten bevatten nitraat, te veel nitraat is niet gezond, de hoeveelheid in gekookte bieten is echter niet gevaarlijk. ...
Heb je wel tijd, dan zijn verse bieten een aanrader
Knolselderij is supergezond. Het zit bommetjevol vitamine C, wat belangrijk is voor je weerstand.
Samen met de natuurlijke suikers en folaat die in deze knol zitten helpt vitamine C je energie op peil te houden. En er zit kalium in, wat weer kan bijdragen aan een gezonde bloeddruk.