Ingrediénten :

  • 1 pak witte asperges(de roomwitte kleur van asperge voor je kruinchakra ik verbind me)
  • Polenta gele kleur stimuleert de zonnevlechtchakra(plexus solaris) (ik straal en sta in mijn kracht)
  • Groenteboullion( of herbamarepasta van Vogel)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes look of Asafoutida poeder
  • zwarte peper,zout of kruidenzout
  • peterselie
  • Verse groene scheutjes van radijs,en rucola
  • Wat verse blaadjes Oostindische kers

Bereiding:

Schil je asperges en kook hen in zijn geheel

Neem een pan doe wat olijfolie er in en stoof de ui en de look kruid dit met zwarte peper,zout en wat spicy kruidenzout(vogel) en op laatst fijn gehakte peterselie Neem een pot en doe daar gekookt water in goed gekruid want polenta is flauw van smaak Voeg daar 1 goede soeplepel vegetarische groenteboullionpasta in (Dr Vogel) Als dit goed begint te koken voeg je al roerend je Polenta toe, blijf goed roeren en neem de pot van het vuur,en zodra het mengsel dik genoeg is voeg je de gestoofde ui en look toe en peterselie

Je neemt nu een grote inox cilindervorm(kan je kopen in zaak voor Horeca benodigdheden verschillende doormeter) En vul het tot aan de rand (herhaal dit als je met 2 bent) Dan doe je de vorm opwaards er af en dan krijg je (zoals voorbeeld afbeelding) Garneer nu alles mooi op je bord en indien je wenst kan je hier nog een lekker sausje bij maken

Ik heb dit niet gedaan omdat nu alles zijn smaak behoud ik gebruik enkel wat vinaigrette op de scheutjes,want de gekruide Polenta smaakt heerijk met deze Asperges en kan warm en koud gegeten worden. Smakelijk!

Alle ingrediénten zijn van biologische teelt

Extra info:

Een aanrader is om in elk geval organisch Polenta( maïsgriesmeel) te kopen. die is niet gemanipuleerd en vrij van pesticiden) Polenta is gezond. Heb je het financieel wat moeilijk dan is Polenta een goede voedselbron waar je creatief mee kan aan de slag gaan)

Het is rijk aan eiwitten en arm aan vetten/verzadigde vetten. Het is rijk aan koolhydraten ( per 100 gram ongeveer 70 gram) maar laag in suikers ( per 100 gram ongeveer 1 gram) Het bevat geen gluten.

heeft een groot aantal B-vitamines, essentiële stoffen om energie te verkrijgen. Bovendien is het rijk aan kalium, een belangrijk mineraal

Polenta bevat vitamine B1 en vitamine B5 in relevante hoeveelheden (130 μg / 100 g en 500 μg / 100 g), wat overeenkomt met 10% van de dagelijkse behoefte. De andere B-vitaminen zijn ook opgenomen (behalve B12), maar in verhouding tot de dagelijkse behoefte in kleinere hoeveelheden.

Bovendien wordt met 100 g polenta meer dan de helft van de dagelijkse vitamine K-behoefte geabsorbeerd, namelijk 40 μg. Mineralen bevinden zich in tamelijk kleine hoeveelheden, bijv. Bijvoorbeeld per 100 g polenta, 20 mg magnesium en 1 mg ijzer, wat niet relevant is, aangezien u iets meer dan 100 g polenta zult eten. Polenta verhoogd de bloedsuikerspiegel niet

Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken