Gevulde aardappel in de schil met jonge bio spinazie en Feta.

Valentijn even knus genieten van de overvloed van moeder aarde simpel maar super lekker!

Met als garniering een hart van vers geraspte rode biet en Engelen vleugels van geraspte knolselder..

Ingrediénten:

  • 4 middelgrote aardappels
  • Verse Feta kaas
  • 500 gr jonge  Bio spinazie( groene kleur voor het helen van het hartchakra) Anahata in Sanskriet)
  • 1 teen look of (Asafoutida  poeder als vervanging)
  • beetje Soja room
  • zwarte peper,zeezout of Herbamare Dr Vogel,curcuma poeder
  • 2 verse rode bieten
  • Een stuk knolselder
  • Appelazijn mer (the mother) beetje olijfolie
  • goede bio boter
  • vers geraspte Gran Pedano

Bereiding:

Neem een diepe grote steelpan

Doe je boter,curcuma en look er in en beetje bij beetje voeg je de spinazie toe de volledige 500 gr en roer geregeld.

Ondertussen kook je 4 middelgrote aardappels in de schil(eerst goed wassen en liefst onbespoten)

Steek er met een vork in voor je ze kookt voeg zout toe kook in zijn geheel.

Snij de aardappels door en hol ze uit maar niet volledig hou nog een mooie dikke rand vanbinnen,

snij je Feta in blokjes en voeg deze bij de spinazie alles omroeren(je Feta kleurt licht geel door de curkuma(geelwortel)

Meng ook de stukjes aardappel er onder niets gaat verloren en voeg klein beetje niet gemanipuleerde Soja room toe.

Laat dit alles even staan rasp nu de knolselder en de rode biet

De geraspte rode biet werk je af met een weinig appelazijn voor de frisse toets en olijf olie.(koud geperst)

En de geraspte knolselder met een weinig bieslook vinaigrette plaats je aardappels op een ovenschotel met bakpapier,vul ze met je spinaziemix met Feta

Werk af met vers geraspte Gran Pedano en plaats een kleine 10 min onder de grill in de oven op 200 graden

Plaats alles mooi op een bord gebruik je creatieve vermogen en werk af met je garniering

Super lekker en snel klaar smakelijk!

Extra info:

Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K.

Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.

Zijn aardappelen gezond? ... Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines.

Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook calcium en fosfor. Tot slot zitten er ook bioactieve stoffen in aardappelen

 Feta is zeker niet ongezond! Het bevat diverse nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. 

Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan andere kazen 

 

Rode bieten bevatten veel verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en B11 en kalium, magnesium en calcium. 

Bieten bevatten nitraat, te veel nitraat is niet gezond, de hoeveelheid in gekookte bieten is echter niet gevaarlijk. ...

Heb je wel tijd, dan zijn verse bieten een aanrader

Knolselderij is supergezond. Het zit bommetjevol vitamine C, wat belangrijk is voor je weerstand.

Samen met de natuurlijke suikers en folaat die in deze knol zitten helpt vitamine C je energie op peil te houden. En er zit kalium in, wat weer kan bijdragen aan een gezonde bloeddruk.

 

08/03/2022
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken