Ingrediénten :
Vulling aantal is per koolrabi
1 jonge wortel
een stuk jonge prei het wit gedeelte
1 middelgrote ui
1 teen look of Asafoutida als vervanging
2 grote kastanjechampions
de inhoud van je uitgeholde koolrabi
2 grote koolrabi's
zwarte peper zout of kruidenzout Herbamare
beetje verse nootmuskaat
goede boter,sojaroom
verse peterselie en bieslook
Bereiding:
Alle ingrediénten zijn van biologische teelt
Schil je koolrabi's en snijd het bovenste er af dient als deksel (zie afbeelding) en hol ze uit.
zie dat je nog een goede rand over laat zodat ze niet uiteenvallen tijdens het koken
neem een pot met water waar je zout en peper in doet leg je uitgeholde koolrabi er in ook het deksel en laat zachtjes koken en laat uitlekken
Neem een steelpan en stoof (zonder deksel of extra vocht)in wat goede boter,ui,look,jonge wortel,prei en je uitgeholde stukjes koolrabi kruid met peper zout en nootmuskaat ( champions wel laatst toevoegen)
En afwerken met een beetje sojaroom
Zet de koolrabi op een bord en vul hem op je kan hier nog een aardappel in de schil bij eten super lekker en Bio
werk af met verse peterselie en bieslook
Extra info:
De koolrabi heeft dus een lage klimaatbelasting en is daarnaast een gezonde, natuurlijke voedingsstoffenbron:
het bevat onder meer calcium, kalium, magnesium, en voedingsvezels is rijk aan vitamine C. Het blad van de koolrabi bevat ontzettend veel vitamine A, dat ook veel in vlees te vinden is
100 gram wortelen voorziet je in 7% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.
Vitamine C is met name belangrijk voor je huid, haar en je immuunsysteem. Vitamine C is ook een sterke antioxidant en helpt je daarmee hart- en vaatziekten voorkomen.
(de roomwitte kleur 7de chakra en zacht groen 4de hartchakra verbind je kruin met je hart)
Oranje de kleur van je 2de chakra de zetel van creatieve expressie maar ook je waterhuishouding en blaas los laten is de boodschap)