Hartige vegetarische entree hapjes met een Avocado soepje || Voor een gezond Kerstfeest !!

Ingrediénten:

Voor de Soep

  • 2 a 3 rijpe avocado's
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen look of Asafoutida poeder als vervanging
  • 1 stock prei
  • 2 tomaten gepeld en ontpit
  • 1 pijp ajuin
  • 1 soeplepel vegetarische groenteboullion( Dr Vogel)

Hartige hapjes 

1ste hapje

  • 1 a 2 verse venkel
  • 1 kleine rode ui
  • Vers geraspte Gran Padano kaas
  • Pittig Herbamare  kruidenzout van Dr Vogel

2de hapje

  • kruimeldeeg reeds voorgesneden lapjes ( bevat wel wat Gist)
  • Schelp vormpje
  • Kastanje champions
  • Quorn fijn gehakt
  • Gemalen Emmental kaas
  • Indische kruiden mix
  • fijn gesnipperde look en pijpajuin

3de hapje

  • kleine taartbodempjes
  • Voorgesneden kruimeldeeg 
  • Feta kaas
  • Groene of zwarte olijven(ontpit)
  • peterselie
  • verse stukjes tomaat
  • geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereiding:

De Avocadosoep

Stoof de gesneden ui,prei,en look in wat karne boter

Voeg je avocado's toe en kruid met zwarte peper en zeezout

En voeg water toe met daarin 1 soeplepel Herbamare pasta

Laat dit alles 20 a 30 min koken

Mix de soep

En werk af met verse gepelde ontpitte tomaten en de fijn gesneden

pijpajuin 

Dit is een heerlijke romige soep waar je niets meer aan toe moet voegen

Wat Soja room kan achteraf maar hoeft niet( persoonlijke keuze)

Kan warm en koud gegeten worden

Bereiding hapje 1

2 kleine venkel's

Snij deze in schijven

En blancheer ze in wat vooraf gekruid water voor 5 min beetgaar

Laat uitlekken en leg ze op een bakplaat met ovenpapier

Snijd heel fijn een rode ui in ringen en leg ze bovenop de schijven

Bestrooi met wat pittige kruiden

En werk af met vers gerapte Gran Padano

Plaats nog 10 min onder de grill (oven op 200 graden)

Hapje 2

Neem je voorgesneden deeg en leg het over je schelp vorm

Vul het op met Kastanje champions in kleine stukjes

Wat zoete paprika schijfjes

wat fijne pijpajuin en look

Kruid met een Indische mix(Koriander,geelwortel,komijn,zwarte peper)

En voeg wat verse geraspte Emmental toe

Neem je bakplaat en leg daarop bakpapier

Dat olie je met wat Olijfolie

Leg daarop al je gevulde schelpvormige deeg

Plaats 10 a 15 min in een niet te hete oven 175 graden op de middengril

Je kan hier nog wat eiwit opsmeren indien je dat wenst voor de kleur)

Hapje 3

Neem je kleine taartvormpjes en doe er wat olijfolie in plaats het voorgesneden deeg erin

Maak er een boot vorm van of gebruik je creativiteit

vul op met verse Feta kaas in stukjes

Zwarte of groene ontpitte olijven

Verse tomaat en wat look

Zet in de oven op de midden grill op 200 graden

En laat eerst enkel onderaan bakken en de laatse 5 min de bovengrill

werk af met verse peterselie

Heerlijk en gezond en vegetarisch

Extra info:

Hoe gezond zijn Avocado's?

De vruchten zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en zijn dan ook heel voedzaam.

Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel, zijn ze goed voor je suikerspiegel en cholesterol en gaan ze verschillende kwaaltjes tegen. Alleen maar voordelen dus, maar elke dag een avocado eten, is een minder goed idee.

Er zitten veel gezonde vetten, vitaminen en vezels in. Maar er zit ook een nadeel aan de groene vrucht: de avocado is een enorme waterslurper en daarmee milieubelastend. Voor tweeënhalve avocado is zo'n 1.000 liter water nodig. Ter vergelijking: hetzelfde gewicht aan tomaten heeft genoeg aan zo'n 180 liter water.

En hoe gezond is Venkel?

Net als alle andere groente is het een superfood. Want het zit boordevol goede voedingsstoffen (zoals vitaminen B1 en B2), bevat weinig calorieën (12 kcal per 100 g) en is vetvrij. 

Venkel bevat veel goede eigenschappen en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen, gifstoffen en celveroudering.

Wat er in al het andere zit van vitaminen en mineralen dat vind je terug bij vorige gerechtjes op de Blog pagina.

Geef ook eens commntaar of plaats ook eens een reactie in het gastenboek of deel het met je vrienden bedankt !

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken