Gepubliceerd in april 2017 en geschreven door Marina De Koning niets van deze tekst mag gebruikt worden zonder toestemming van de Auteur.

Je zal zien dat er bepaalde zinnen steeds terugkeren in het artikel dit is bewust gedaan !

Een woordje vooraf

Net zoals we hier op aarde wetten hebben,om alles in goede orde te laten verlopen,zo zijn er ook Universele wetten die er voor zorgen dat ook Universeel alles volgens Goddelijke orde verloopt.Het meester worden van deze kennis vereist dat ieder verantwoordelijkheid neemt,voor zijn of haar daden en de gevolgen ervan.Iets wat de meeste mensen niet bereid zijn te doen.Er is een onderlinge verbondenheid tussen de wereld en het heelal.En alles wat wij doen individueel en collectief heeft een invloed hierop en draagt bij tot de instandhouding of destructie ervan.

Het staat in de Vedische geschriften(Vedisch)  wil zeggen onderwezen van God aan de Rishi's) en deze zijn nu nog even actueel,en toepasselijk voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar ware zelf.Let wel deze Universele wetten oordelen nooit,maar brengen naar de afzender wat deze heeft uitgestuurt.

Wie zijn onze werkelijke vijanden in en rondom ons?

Verlangen,hebzucht,jalouzie,haat,kwaadheid, wrok enzo...

Je doet er goed aan om deze lagere energie te transformeren tot mededogen,en onvoorwaardelijke liefde.

Hoe transformeer je lagere energie naar hogere? Het is de balans tussen beide herstellen in al onze lagen en de onderste chakra's. Het is naief te geloven dat er dag kan zijn zonder nacht! En met een halve waarheid zullen we de hemel op aarde niet zichtbaar maken hier op aarde.Het is belangrijk om de lagere natuur te transformeren,en niet door deze weg te duwen want dan word hij enkel maar sterker. Het is belangrijk dat we ons deze hogere waarheid eigen maken.De pijn die we als ziel ervaren ( loutering) is juist het bewust worden van deze hogere waarheid. Om dit proces om te keren,dienen we onze verantwoordelijkheid nemen en door onze angst heen durven gaan,en het middenpad leren bewandelen.Als we plezier en verdriet aanvaarden, en we kunnen verlangens loslaten,dan ervaren we een bewustzijnsverschuiving die ertoe leidt dat we echte blijvende vreugde kunnen beleven.

Stel jezelf voor dat je op een dunne koord loopt.En plots komt er op je arm een zwarte vogel zitten,je probeert de zwarte vogel te pakken,maar dan dreig je van de koord te vallen.Ga je gewoon verder,en opeens komt er een witte vogel op je andere arm zitten.Ook dan zal je vallen als je die wil grijpen.Dus wat doe je? Je blijft in het midden van de koord.Deze oefening helpt je om zowel de plezierige als verdrietige gebeurtenissen in het leven met meer gelijkmoedigheid te leren aanvaarden.

Universele krachten

Op aarde zijn er 3 grote universele krachten werkzaam:

1 De krachten van schepping of geboorte

Wat eens geboren word zal ook opnieuw sterven en opgaan in het al,zo scheppen wij als mens ons leven door de energie die we uitsturen.Tot wij bewust zijn dat wij niet het lichaam zijn.Als de identificatie met het lichaam wegvalt,zijn wij niet langer gebonden aan deze 3 wetten.

Hierbij een voorbeeld van de uitwerking van deze wet: Het Hindoeisme kent Brahma (de schepper),Vishnoe (de onderhouder) en Shiva de ( vernietiger) Dit zijn 3 aspecten van de schepping waar iedereen in zijn of haar leven mee te maken krijgt.Het is belangrijk om op een bewustere manier met deze aspecten te leren omgaan.Kies voor gedachten,die hoop,liefde en licht uitsturen.Geef voeding aan het positieve of het licht,zodat het kan groeien in en rondom jou.Als je zoon of dochter een ander kind kwetst of pijn doet,dan kan je er voor kiezen om het kind niet te straffen,maar wel het bewust maken, dat dit vroeg of laat naar hem of haar zal terug keren.Naar mijn inziens heeft dit een groter effect.

2 De krachten om te onderhouden.

Van zodra we een nieuw zaadje hebben geplant- of dit nu in de aarde is of in onze gedachten-moet dit gevoed worden met positieve energie of licht.Betreft het een bloembol,dan zal zonlicht en water belangrijk zijn. Deze wet  van de natuur kan je makkelijk doortrekken naar je gedachten.Zo dien je bewust te zijn van je gedachten,wetende dat je de volle verantwoordelijkheid draagt voor het onderhouden van positieve of negatieve gedachten.Let wel deze universele wet oordeelt niet over positief of negatief of negatief,maar zorgt gewoon dat je krijgt wat je vraagt.Door je bewust te zijn van deze wet krijg je meer inzicht in het “waarom” je in een negatieve toestand zit.Het is essentieel om deze destructieve handelingen en gedachten te transformeren.

3 De krachten van vernietiging

Indien je negatieve gedachten blijft voeden, ben je zelf de vernietiger van je eigen leven.Maar... er bestaat ook zoiets als een “universele wet van uitersten” en hierover handelt deze bijdrage.Dit houdt in dat het aan jou is om de middenweg te (leren) bewandelen.Er liggen namelijk altijd vijanden op de loer,in en rondom jou.

Je fysisch ontdoen van lagere of zware energie

Een heerlijk warm bad met een handvol zeezout werkt altijd,dompel ook je hoofd onder water.

Je kan ook een spray gebruiken om je aura te zuiveren,en zo krijg je bij je bezoek aan Solaré nog andere methodes en tips voor je energetische gezondheid.

Onthoud: je ogen sluiten voor zaken die je ergeren lost niets op,ook niet voor alles wat in de wereld gebeurd.Met “oh”het bestaat niet het leven is alleen maar licht en liefde”,kom je geen stap verder.

Vergeet niet dat liefde ook waarheid is.Zelfs de grootste yogi weet dat er na elke actie een reactie komt,en dat elke handeling een gevolg heeft.Als je bijvoorbeeld in een vorig leven iemand hebt gedood,denk je nu echt dat hier geen gevolgen aan verbonden zijn?We ontmoeten in dit leven allemaal mensen die we vanuit vorige levens kennen,en waar er een onbalans mee was die in dit leven dient in balans gebracht te worden.Teneinde ook collectief naar een hoger bewustzijn te evolueren en hier een positieve bijdrage aan te leveren.

Tips:

Observeer jezelf

geeft negatieve gedachten geen voeding

Gebruik geen drugs

Luister naar mooie muziek

Zoek aangenaam gezelschap

Weet dat door het verhogen van de trilling van de aarde ook jij en ik gevoeliger worden.

Als je veel op plaatsen verblijft waar veel drank en drugs gebruikt worden dan ga je met een pakje naar huis dat niet van jou is,je raakt als het ware energetisch vervuild.Dit is dan weer belastend voor jouw omgeving en voor jezelf.

Aanvaarden van wie je bent

Natuurlijk moeten we steeds voor het licht kiezen,voor het goede,het zuivere want we zijn allen afkomstig van die Goddelijke bron.En als we die compleetheid die we in wezen zijn opnieuw willen ervaren,dan moeten wij net worden als God.Wij zijn er in feite nooit van gescheiden.Het is ook belangrijk om jezelf te aanvaarden zoals je bent,ook dat stuk waar je afkerig tegenover bent. Want zolang jou iets irriteerd,wil dat zeggen dat het nog in jou aanwezig is anders zou het jou niet storen.Jezelf veroordelen is nergens voor nodig,want dat is verloren tijd en energie.

Het herstellen van de balans

Wanneer je gedachten,woorden en daden niet in overeenstemming zijn,raak je uit balans. Denk maar eens wat er gebeurd als je een bepaald voornemen hebt dat je achteraf niet kan waarmaken.Inderdaad,dan raak je gefrustreerd en je voelt je schuldig.Zo is het ook met het geven en nemen in het leven.Als er hier geen evenwicht bestaat,verlies je jezelf.Als je voortdurend moe bent en snel geirriteerd raakt,dan dien je te beseffen dat je je eigen grenzen hebt overschreden en te weinig 'nee' hebt leren zeggen.

Wat er voor je inzit

Door de lagere energie in jezelf  te transformeren,gaan er als vanzelf nieuwe deuren voor je open.Door de bewustzijnsverschuiving die je ondergaat,voel je dat je naar een ander energie niveau begeeft.Je trekt andere mensen en situaties aan.

Natuurlijk verdwijnen er ook mensen uit je leven,en ook dat is ok.Elk individu volgt zijn eigen evolutie en dit onthechtingsproces hoort er nu helemaal bij.Door zelf onvoorwaardelijk lief te hebben,heeft dit een positief effect op de mensen in jou omgeving,en neemt deze ook mee naar een hoger niveau, zo lever je ook een positieve bijdrage op collectief niveau.Zo groeien we samen,er staat jou dan heel wat plezante en onverwachte gebeurtenissen te wachten als natuurlijk gevolg.En tevens overvloed die zich op verschillende manieren kan manifesteren.Mogelijk verwerf je meer inzicht en dit zorgt dan weer voor meer innerlijke vrede..Of je krijgt de steun van hogere wezens,of er komt meer geld naar je toe.Zo is het ook best mogelijk dat je verhuist naar een woning met veel licht.Een gezonde woning waar je helemaal tot rust kan komen.En je zult zien dat de prijs van het optrekje ook best mee valt,allemaal het gevolg van je innerlijke vrede .Indien je deze stroom op gang wil blijven houden,dan is dankbaarheid voor alles wat je ontvangt van primordiaal belang.En zo kom je weer een stapje dichter bij het Goddelijk wezen dat je bent.

Het herstellen van de balans kan je door het volgende eens uit te proberen:

1 Breng je woorden en daden in overeenstemming brengt meer rust.Het hoofd,het hart,en de handen dienen in overeenstemming te zijn.Dat zijn de woorden van een groot spiritueel leraar en Avatar Sri Sathya Sai Baba.

2 Ontwikkel compassie,mededogen en vergeving.Dat heeft mij al meermaals geholpen om meer evenwicht in mezelf en mijn omgeving te brengen.Het is een soort rollenspel van “ indien ik nu die andere persoon was hoe zou ik dan behandeld willen worden” Dit leert ons respect te hebben voor andere zienswijzen.

3 Als je nooit 'nee' durft te zeggen,dan schep je een negatieve energie in je relaties.Door 'ja' en 'nee' in balans te krijgen,geef je ook de anderen de kans om de vreugde van het geven te ontdekken.Zo leer je ontvangen zonder dat je je daar schuldig bij hoeft te voelen.

4 Een goede communicatie is onontbeerlijk.Durf te zeggen wat je voelt en luister naar de signalen van je lichaam.Zo leer je je grenzen beter herkennen en bewaren.De kunst van het leren luisteren stelt je in staat om de noden van anderen beter te leren herkennen.Het hoeft niet tot emotionele of agressieve uitbarstingen te komen.

5 Herken ook je angsten,je kan ze niet transformeren als je ze niet durft onderkennen.Doe dit zonder oordelen.Wees liefdevol en niet te hard voor jezelf of de ander. Marina De Koning Copyright

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken